Vanhat tapahtumat

Vuosi 2023

Kylätalo Nousulan joulumyyjäiset Kerimäen Silvolassa 25.11.2023.

Sukuseura oli mukana Kylätalo Nousulan joulumyyjäisissä Kerimäellä lauantaina 25.11.2023 klo 9 - 14.

Laamasten-Redsvenien sukuseura Kuulutko sukuuni -tapahtumassa Vantaalla 7.-8.10.2023

Sukuseurallamme on näyttelyosasto Kuulutko sukuuni -tapahtumassa Vantaalla viikonloppuna 7.-8.10.2023. Tervetuloa!


Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n järjestämä Kuulutko Sukuuni -tapahtuma on Suomen suurin sukututkimus- ja sukuseuraväen kohtaamispaikka. Tänä vuonna 2023 tapaamme taas kasvokkain entisessä, tutussa paikassa Tennistien koululla Hiekkaharjussa nyt jo 23. kerran. Yleisöllä on tapahtumaan tälläkin kertaa vapaa pääsy.


Monien sukuseurojen ja yhdistysten näyttelyosastojen lisäksi tapahtumassa pääsee kuuntelemaan mielenkiintoisia luentoja, joista mainittakoon Ove Enqvistin "Suomenlinna itsenäisyysajan varuskuntana; autonomian ja itsenäisyysajan asukkaat" sekä Ari Vesalaisen "Lotta Svärd -järjestö ja henkilöhistorialliset lähteet". Tietysti tärkeää on myös tavata sukututkimuksesta kiinnostuneita hengenheimolaisia.

https://kuulutkosukuuni.com/

https://kuulutkosukuuni.com/luento-ohjelma-ja-luen...

Laamasten-Redsvenien sukuseura Soinilanmäen tilan Elonkorjuu Etkoilla Savonlinnan Haapalassa 26.8.2023

Soinilanmäen tilalla järjestettiin lähiruokatapahtuma Elonkorjuu Etkot
lauantaina 26.8.2023. Tilan emäntä Tiina kuuluu kahta kautta Redsvenin sukuun. Sukuseuran hallituksen jäsen Minna Hirvonen oli mukana esittelemässä sukuseuran toimintaa ja myymässä sukutuotteita.


Sukuseuran kesäristeily Punkaharjulla perjantaina 28.7.2023.

Lähdimme Punkaharjun maisemaristeilylle Tuunaansaaresta höyrylaiva s/s Saaristolla Savonlinnasta oli mahdollista matkustaa Tuunaansaareen samalla la. Maisemaristeilyn jälkeen nautimme buffet-lounasta Punkaharjun Paviljongissa.

Laamasten-Redsvenien -sukuseura Savonranta-päivillä 15.7.2023

Sukuseuran hallituksen jäsen Minna Laamanen oli esittelemässä sukuseuran toimintaa ja myymässä sukuseuran tuotteita Savonranta-päivillä lauantaina 15.7.2023.

Vuosi 2022

JOULUMYYJÄISET SILVOLASSA 26.11.2022

Sukuseuralla oli myyntipöytä Silvolan Kylätalo Nousulan joulumyyjäisissä lauantaina 26.11.2022 klo 9 - 14. Myynnissä oli sukuseuran tuotteita: kirjoja, mukeja, kupinalusia, jääkaappimagneetteja ja avaimenperiä.

Kirjoista oli myynnissä 25 euron hintaan tänä vuonna ilmestyneet kirjakauppias Oili Laamasen elämäkerta "Kympin tyttö" ja enonkoskelaisen Aune Turtiaisen os. Redsvenin elämäkerta "Minä olen Aune Alviina". Aune Turtiaisen elämäkerran kirjoittaja Jatta Ollikainen oli paikalla kertomassa kirjastaan.

Myynnissä olimyös 2019 ilmestynyt "Laamanen, vanhan Kerimäen kantasuku" tarjoushintaan 65 euroa.

Tervetuloa ostoksille tai muuten vaan vaihtamaan kuulumisia!

https://tapahtumat.visitsavonlinna.fi/fi-FI/page/6...

SUKUTAPAAMINEN ENONKOSKELLA 13.8.2022

Sukutapaaminen ja virallinen sukukokous pidettiin Enonkoskella 13.8.2022. Tapahtumassa Mirja Karjalainen esitteli uunituoreen kirjansa Kympin tyttö, joka kertoo kirjakauppias Oili Laamasen tarinan. Jatta Ollikainen esitteli kirjansa äidistään

"Minä olen Aino Alviina". Jatta Ollikainen ja Pipsa Pylkkänen esittelivät Redsvenien Enonkosken sukuhaaraa. Kuulimme myös Redsvenien mieskuoron laulua suuremmalla ja pienemmällä kokoonpanolla. Manu Laamanen esitteli DNA-sukututkimusta sekä sitä mitä lisätietoja se on tuonut sekä Redsvenien että Laamasten sukututkimukseen. Manu kalvot löytyvät täältä.

Olimme 12.–13.3.2022 mukana Suku 2022 -tapahtumassa virtuaalisessa messuhallissa. Juha Vuorela esitteli meidän toimintaamme ensimmäisen päivän aikana.


Vuosi 2021

Valitettavasti jouduimme perumaan 28.8.2021 suunnitellun Enonkosken tapaamisen vähäisen osallistujamäärän sekä koronatilanteen aiheuttaman epävarmuuden takia.

Vuosi 2020

Sukuseuran retki järjestettiin Savonrannalle lauantaina 25.7.2020. Ohjelmassa oli lounas Myllykartanossa ja sen jälkeen matkakohteina olivat Orivirran saarto, Otto Makkosen lammastila, vanha hautausmaa sekä Säimenen mylly.

Vuosi 2019

Sukuseuran sukukokous ja tapaaminen järjestettiin Metsämuseo Lustossa Savonlinnan Punkaharjulla lauantaina 17.8.2019. Ohjelmassa oli lounas, Laamasten sukukirjan julkistus ja esittely, mitalien jakaminen ansioituneille sukututkijoille, Kati Hoffströmin lauluesitys sekä esitys DNA-sukututkimuksesta sekä kakkukahvit. Halukkaat pääsivät myös Luston opastetulle kierrokselle. Sää oli lämmin ja väkeä oli paikalla niin paljon kuin sinne sopi.

Vuosi 2018

Tänä kesänä järjestimme Kerimäen hautausmaan vierailun la 21.7. Päivä oli aluksi sateinen, myös ukkoskuuroja oli liikkeellä. Menimme aluksi Kallunmäen vanhalle hautausmaalle ja kirkon paikalle. Kaikki ilmoittautuneet 25 henkilöä olivat tässä vaiheessa mukana. Opas Anna-Liisa Seppänen-Kuikka Savonlinnan oppaat r.y:stä piti esitelmän vanhan hautausmaan ja kirkon historiasta. Kallunmäellä käynnin jälkeen pidettiin sadetta Kerimäen kirkossa, jona aikana opas piti esitelmän kirkon historiasta.Tämän jälkeen kävimme Kerimäen kirkonkylän hautausmaalla tutustumassa Laamasen suvun hautoihin. Opas esitteli hautoja, joiden tiedot oli osittain huonosti dokumentoitu seurakunnan arkistoissa. Ilma kirkastui vasta kun olimme lounaalla kahvila Katriannassa. Kierroksen jälkeen kahvila Katriannassa oli tarjolla omakustanteinen lounas. Kahvilassa oli esillä ja ostettavissa myös sukuseuran vaakunatuotteita kuten standaari, paitoja ja mukeja

Vuosi 2016

Sukukokous Savonlinnan Opetusravintola Paviljongissa 20.8.2016. Sukukokoukseen kutsu. Varsinainen sukukokous, pöytäkirja Olavinlinnan oppaan Alisa Kuzminan esitys Olavinlinnan 1500-1600 lukujen vaihteen elämästä. Osallistujia oli noin sata. Sukukokouksen jälkeen suuri joukko, 35 henkilöä, tutustui Olavinlinnaan oman oppaamme Alisan opastamana.

Vuosi 2015

Sukutapaaminen Enonkosken työväentalolla 25.7.2015. Heikki Loikkasen pakina "Redsvenit-epävirallisia havaintoja suvun vaiheista". Voit lukea Heikin kirjoituksia omakustanteisesta romaanista Kangassaaren tohtori. Mirja Karjalaisen kertomana Laamasten sukututkimuksen tilannekatsaus.

Suvun vanhin 100-vuotias Hannes Laamanen Itä-Savo 22.8.2015Hanneksen juhlista kuvia Facebookissa https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1021713937872865&type=1


Aikaisemmat vuodet 2002-2013 sukukirjeiden valossa