Sukuseuran vaakuna

Vaakuna on rekisteröity numerolla 1924 Suomen Heraldisen seuran rekisterissä. Se on varustettu oheisella selityksellä: ”Mustalla kilvellä kävelevä hevonen, selässään ratsastaja joka pitää oikeassa kädessä kantolippua ja vasemmassa kädessä kilpeä; kaikki kultaa paitsi kilpi, joka on mustareunainen hopeaan ja mustaan turkiskorolla katkaistu. Pistokypärä. Kypäränpeite musta, vuoripuoli kultaa. Lakipunos kultaa ja mustaa. Kypärän koristeena kaksi kultaista tähkää."
Sukuseuran vaakunan on suunnitellut ja piirtänyt Outi Savolainen vuonna 2016.

Vaakunan käyttö

Vaakuna on arvokas henkilökohtainen asia. Vaakunan käyttöoikeus kuuluu kaikille sukuseuran jäsenille. Vaakunan käytössä on oltava harkintaa.Vaakunasta suunnitellun esineen hyväksyy sukuseuran hallitus. Esineiden valmistuksesta ja myynnistä päättää sukuseuran hallitus ja sitä hoidetaan sukuseuran toiminnan hyväksi.

Vaakunaa on mahdollista pitää esillä kodin tai muun arvokkaan tilan koristeena pysyvästi tai tilapäisesti kuten isännänviirinä, standaarina, korkokuvina, kehystettynä valokuvana, maalauksena, taoksena jne.
Vaakunasta mahdollisesti suunniteltua esinettä, kuten vaakunastandaaria ja siihen kiinnitettyä hopealaattaa voidaan käyttää sukuseuran palkitsemisvälineenä.